Darja Antović rođena je 25.07.2008. godine, u Kosovskoj Mitrovici.

Ona je prevremeno  rođena beba, početkom osmog meseca trudnoće.

Po rođenju, lekari su zaključili da svoje prve dane mora da provede u inkubatoru i odmah je poslali u  bolnicu u Kragujevcu.

Nakon dvadesetjednog dana provedenog u inkubatoru, lekari su uputili Darju u Bukovičku banju, na kineziterapiju, zbog hipotomije mišića.

Kada je Darja napunila osamnaest meseci, roditelji je odvode u “Specijalnu bolnicu za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju” u Beogradu,  gde su joj lekari dijagnozirali cerebralnu paralizu G80 i kvadriparezu (spazam svih ekstremiteta).

Nedugo zatim, dete doživljava epi napade, koji joj pogoršavaju stanje.

Sa pet godina, roditelji je  odvode na prvu intervenciju – Fibrotomija po Ulzibatu- koja je urađena u klinici “Medikus” u Ćupriji. Nakon ove intervencije Darija je mogla da spusti celo stopalo na pod, rotira kolena i raširi prste na jednoj ruci.

Sa sedam godina odlazi na isti tretman, nakon kog je boljitak bio manje vidljiv.

Fondacija Podrži život je do sada donirala 9.711,80EUR za Darjine rehabilitacione tretmane.

Sada joj predstoje terapijski tretmani u Centru za razvoj fine motorike, pokreta i govora “IST Beograd”, čija cena iznosi 254.125,00RSD.

Fondacija je, usled suficita u svom budžetu uplatila 254.125,00RSD za terapijske tretmane. 

Pozivamo sve roditelje čija deca imaju potrebu za lečenjem da nam se obrate na e-mail: sekretar@podrzizivot.com i da nam dostave molbu, kompletnu lekarsku dokumentaciju deteta i predračun iz ustanove u kojoj je lečenje planirano. 

Takođe, pozivamo vas da nastavite da šaljete SMS poruke (100 RSD) na broj 5757 i vršite uplate na dinarski račun: 205-999-98 i devizni račun 0070800039876, otvoren kod Komercijalne banke.

Pin It on Pinterest