Marta Mirković rođena je 09.03.2007. godine, u Beogradu.

Marti je 2017. godine dijagnostikovan tumor na mozgu, koji je u junu ove godine hirurškim putem odstranjen. Pre toga joj je ugrađen šant (VP šant). Četrnaestog dana nakon operacije, kod nje se javljaju melene (krvave stolice), te je intubirana i po neurološkoj hirurškoj intervenciji, javlja se gubitak govora i mogućnost gutanja.

U kasnijem procesu je dete ekstubirano, te je, uz redovne fizikalne terapije, započelo spontano disanje. Međutim, njeno stanje se drastično pogoršava u junu 2018. godine, kad se javljaju problemi u funkcionisanju gastrostome i ileusa. Njeno loše opšte stanje se manifestuje kroz nemogućnost spontanog disanja i srčanih zastoja, u komatoznom stanju. Smeštena je u Institutu za majku i dete u Beogradu, gde se nalazi u stanju kome, intubirana je i na mehaničkoj ventilaciji sa ponekim spontanim udahom. Ima spastične pokrete gornjih ekstremiteta, dok donji ekstremiteti nisu u funkciji. Zenice joj ne reaguju na svetlost. Hrani se pomoću gastrostome.

Fondacija je, usled suficita u svom budžetu uplatila, 9.000,00 EUR i 510.647,00 RSD, za tretman Marte Mirković, u Centru „Hospitalier Universitare de Liege“ u Liježu (Belgija) i avio transport.

Pozivamo sve roditelje čija deca imaju potrebu za lečenjem da nam se obrate na e-mail: sekretar@podrzizivot.com i da nam dostave molbu, kompletnu lekarsku dokumentaciju deteta i predračun iz ustanove u kojoj je lečenje planirano.

Takođe, pozivamo vas da nastavite da šaljete SMS poruke (100 RSD) na broj 5757 i vršite uplate na dinarski račun: 205-999-98 i devizni račun 0070800039876, otvoren kod Komercijalne banke.

Pin It on Pinterest