Mateja Mišić rođen je 04.02.2011. godine u Beogradu.

Boluje od cerebralne paralize.

Mateja je rođen u prvoj kontrolisanoj trudnoći. Rođen je u terminu uz pomoć vakuum ekstrakcije, usled čega je došlo do perinatalne asfikcije, te je dete moralo biti reanimirano i intubirano.

Mateja uredno pohađa fizikalne terapije na Klinici za rehabilitaciju u Beogradu.

Kako je Matejino stanje veoma teško, on nije u mogućnosti da komunicira sa svojom sredinom. S obzirom na to, njegovi roditelji su se Fondaciji „Podrži život“ obratili sa molbom da joj pomogne u vezi sa kupovinom „Tobii komunikatora“, uređaja koji bi Mateju pomogao da ostvari kontakt i komunikaciju sa svojim roditeljima i ljudima iz njegovog okruženja.

Usled suficita u budžetu, Fondacija „Podrži život“ je uplatila iznos od 852.096,00 RSD na ime nabavke „Tobii komunikatora“.

Pozivamo sve roditelje čija deca imaju potrebu za lečenjem da nam se obrate na e-mail: sekretar@podrzizivot.com i da nam dostave molbu, kompletnu lekarsku dokumentaciju deteta i predračun iz ustanove u kojoj je lečenje planirano.

Takođe, pozivamo vas da nastavite da šaljete SMS poruke (100 RSD) na broj 5757 i vršite uplate na dinarski račun: 205-999-98 i devizni račun 0070800039876, otvoren kod Komercijalne banke.

Pin It on Pinterest