Mihajlo Kačavenda rođen je 06.08.2011. godine u Novom Sadu.

Boluje od cerebralne paralize.

Mihajlo je prvo dete iz redovne, hormonski održavane trudnoće. Na samom rođenju, Mihajlo je morao biti reanimiran i hospitalizovan na Odeljenje za prevremeno rođenu decu.

Mihajlo ima adekvatan socijalni kontakt prema svom uzrastu, može da hoda samostalno na kraćim relacijama, uz pun oslonac na levo stopalo i uz očiglednu asimetriju karlice. Desna noga mu je kraća u odnosu na levu, sa hipotrofijom potkolenice i zategnutom Ahilovom tetivom.

Kako je Mihajlovo stanje dosta teško, savetovane su mu robotičke i lokomotičke terapije, koje su vrlo skupe i teško dostupne deci u Srbiji. Iz tog razloga su se Mihajlovi roditelji obratili Fondaciji „Podrži život“ sa molbom da im pomogne oko kupovine sprave „Lokomat“, na kojoj bi Mihajlo mogao da radi vežbe koje su mu neophodne.

Usled suficita u budžetu, Fondacija „Podrži život“ je za nabavku sprave „Lokomat“ uplatila iznos od 30.000,00 EUR, što je 10 procenata od punog iznosa cene ove sprave.

Pozivamo sve roditelje čija deca imaju potrebu za lečenjem da nam se obrate na e-mail: sekretar@podrzizivot.com i da nam dostave molbu, kompletnu lekarsku dokumentaciju deteta i predračun iz ustanove u kojoj je lečenje planirano.

Takođe, pozivamo vas da nastavite da šaljete SMS poruke (100 RSD) na broj 5757 i vršite uplate na dinarski račun: 205-999-98 i devizni račun 0070800039876, otvoren kod Komercijalne banke.

Pin It on Pinterest