Ambasada Malezije u Beogradu, je održala svoj 5. Malezijski dobrotvorni bazar 13. maja 2017. godine, u hotelu Radisson Blu Mill, u Beogradu.

Bazar je organizovan u sklopu napora koje Ambasada Malezije u Beogradu ulaže oblasti javne diplomatije, podržan je od strane više od 50 lokalnih i međunarodnih organizacija i poslovne zajednice, kao i učešćem nekoliko ambasada azijskih zemalja. Oko 3.500 posetilaca je prisustvovalo petočasovnoj manifestaciji održanoj u karnevalskom stilu, sa kulturnim programom koji je obilovao nastupima lokalnih scenskih izvodjača i gostovanjima lokalnih poznatih ličnosti.

 

Glavne atrakcije na događaju su obuhvatale predstavljanje specijaliteta malezijske kuhinje kao što su sate (satay), mi goreng (mee goreng), karipap (karipap), ćućur (cucur) apam balik (apam balik) i mnoge druge koje su pripremile članice Udruženja žena Ambasade Malezije u Beogradu (PERWAKILAN); izložbu i prodaju malezijskih rukotvorina kao što je batik; predstavljanje kulinarskih recepata za kari ajam (kari ayam) i nasi goreng (nasi goreng) posetiocima; tradicionalne malezijske plesove koje je izvodilo kulturno-umetničko društvo Ambasade Malezije Rajske ptice (Chenderawasih); kao i nagradnu lutriju koja je kao glavnu nagradu dodelila povratnu avionsku kartu za Maleziju.

U svom obraćanju, otpravnik poslova a.i. ambasade, g. Nik Ady Arman Nik Mohd Kamil je naglasio da je cilj Malezijskog dobrotvornog bazara da promoviše direktan kontakt između ljudi Malezije i Srbije, koji bi doprineo boljem međusobnom razumevanju ove dve geografski udaljene države, što bi dalje vodilo jačanju bilateralnih veza i saradnje.

Na Malezijskom dobrotvornom bazaru prikupljeno je 500.000,00 dinara i sav novac je uplaćen Fondaciji “Podrži život”.

Fondacija se ovim putem zahvaljuje Ambasadi Malezije, kao i svima koji su bili deo ove manifestacije.

Pin It on Pinterest