Studentska organizacija ESTIEM je ove godine sedmi put za redom organizovala projekat Rexona Dani Sporta, 21. i 22. maja u Studentskom Gradu. “Rexona dani sporta 2016” je projekat koji predstavlja dvodnevnu sportsku manifestaciju gde su učesnici imali priliku da se takmiče i oprobaju u više različitih sportskih disciplina, kako kolektivnih, tako i individualnih.

Ideja je bila  da se okupi  što više studenata Fakulteta organizacionih nauka kao i celog Univerziteta u Beogradu, a vizija jeste proširenje projekta kroz uključivanje studenata najvećeg studentskog doma u Beogradu. I ove godine je ostvaren veliki uspeh što se tiče prijavljenih učesnika. Za košarku 32 ekipe, futsal 12, odbojku 8 ekipa, stoni tenis 32 takmičara i šutiranje trojki – u kojoj je učestvovalo 30 “trojkaša”. Takođe, novina je uvođenje i popularizacija ženskog sporta, revijalne utakmice su odigrale 3 fudbalske i 4 košarkaške ekipe. Tako je ostvaren rekord po broju učesnika na projektima ovakvog tipa – 351 takmičar!

Po prvi put ove godine, projekat je imao i humanitarni karakter, a na manifesraciji je skupljeno ukupno 22.600,00 dinara. Sav novac prikupljen na projektu je uplaćen fondaciji “Podrži život”.

Fondacija “Podrži život” se zahvaljuje svim učesnicima i organizatorima manifestacije “Rexona dani sporta 2016” koji su na ovaj način pomogli bolesnoj deci.

 

Pin It on Pinterest