Od 07. do 09. aprila, Zrenjanin je bio centar evropske košarke za mlade igrače do šesnaest godina. Tokom ta tri dana grad je ugostio ekipe klubova Real Madrid, Barselone, Fenerbahčea, Darušafake, Vašaš Akademije, Emporio Armanija i Partizana, domaćeg Petrovgrada i još jednom pokazao da sa pravom nosi epitet „Grada sportova“.

Ovo takmičenje svečano su otvorili generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina, Simo Salapura i naš proslavljeni glumac Sergej Trifunović, osnivač fondacije „Podržiživot“, koja brine o najmlađima.

I ovegodine, turnir je imao humanitarni karakter. Celokupan iznos sredstava prikupljen od ulaznica (koje su bile na bazi dobrovoljnog priloga), tačnije 91.096,00 dinara, uplaćeno je fondaciji „Podržiživot“, a u poluvremenu finalne utakmice revijalni meč odigrali su učenici zrenjaninske Osnovne i srednje škole “9. Maj” i korisnici Dnevnog centra „Naša priča“, koje pohađaju deca sa smetnjama u razvoju.

Fondacija “Podrži život” se zahvaljuje svima koji su bili deo ove manifestacije i pomogli da se našoj deci ponovo vrati osmeh na lice.

 

Pin It on Pinterest