Misija

Osmeh, radost i bezbrižnost naše dece moguće je osigurati kroz podršku u kriznim situacijama oboleloj i siromašnoj deci, kao i njihovim porodicama.

Mi nismo nemi posmatrači i svesni smo ograničenja koja institucije imaju i zato stvaramo mogućnosti na angažovanju šire zajednice kako bi se osiguralo da humane osobe koje žele da podrže naše napore, imaju mogućnost da to i učine.

Ponosni smo na raznolikost kultura i verovanja svih građana Srbije i duboko verujemo da se svaka razlika može prevazići u istoj želji i htenjima. Zato verujemo da nas te razlike mogu povezati da istrajemo u naporima koje ulažemo.

Svaki pojedinac nam je važan i svaki zadatak nam je prioritet. Verujemo da samo radeći zajedno, možemo ostvariti prava naše dece na bolji život i lepšu budućnost.

Vizija

Budućnost ne možemo da predvidimo, ali uradićemo sve da je imaju sva deca Srbije.
Verujemo u samo jednu budućnost. Budućnost u kojoj deca odrastaju dostojanstveno. Tu budućnost možemo da ostvarimo zajedno stvarajući krug podrške onima kojima je naša pomoć neophodna i potrebna.

Uključenost svih građana, osiguranje je jednakosti i zagarantovanih prava svakog deteta na budućnost bez obzira na materijalni status porodice i društva. Srećna i bezbrižna deca najsigurniji su temelj budućnosti svakog naroda u svetu. Uz istrajnost, podršku, saosećanje i razumevanje cele društvene zajednice, gradimo svakog pojedinca, gradimo i nas same.

Ocenjujući napredak i uz kontinuirani rad, ali i proveru prioriteta, odlučni smo u nameri da našoj deci ostvarimo bolju Srbiju za sve građane.

Ciljevi

Zdrava, srećna i bezbrižna deca su naš jedini cilj.

Ostvarićemo ga kroz unapređenje socijalne i zdravstvene zaštite dece u Srbiji, sprovodeći različite humanitarne aktivnosti.

Podrška oboleloj deci i njihovim porodicama u cilju lečenja, medicinskog zbrinjavanja i oporavka, promovisanje i unapređenje sistema dečije zdravstvene zaštite u Srbiji, je osnovni cilj naše fondacije.

Budućnost i životne mogućnosti dece u Srbiji, koja nisu odredjena siromaštvom, teškim bolestima, načinom na koji žive, lokacijom, nacionalnošću i veroispovesti, naš je siguran put u zdravo i uspešno društvo.

Mi imamo cilj i na kraju prihvatamo samo jednu nagradu – osmeh i radost na licima onih kojima smo potrebni. Taj osmeh i ta radost nemaju cenu i njihovu vrednost znaju samo oni koji su pomažući drugima, postali ponosni vlasnici mnogo osmeha.

Osnivači i UO

Osnivači


Sergej Trifunović
Verica Šegan

Upravni odbor


Sergej Trifunović – predsednik UO (glumac)
Svetislav Basara (književnik)
Dragan Jaćimović (alpinista)
Žarko Paspalj (košarkaš)
Prof. dr Radoslav Božović (sociolog)

Pin It on Pinterest