U Beogradu je danas po prvi put obeležen međunarodni Dan humanosti. Šetnjom od Terazijske česme do Trga Republike, humanitarne organizacije u Srbiji su iskazale svoju podršku humanosti.

U obeležavanju Dana humanosti su učestvovali fondacija „Novi Beograd“, Fondacija “Ana i Vlada Divac“, Fondacija “Novak Đoković“, Humanitarna organizacija “Radost deci“, Fondacija “Podrži život“, BELhospice, Delta humanitarni fond, Savez MNRO Srbije, Beogradsko udruženje za pomoć osoba sa autizmom, Centar za unapređenje društva, Udruženje Čika Boca i Dečje srce.

Skupu se u ime fondacije Podrži život obratio upravitelj Radoica Rstić. Na početku svog obraćanja, on je sve prisutne pozdravio u ime Fondacije, u ime osnivača i predsednika UO, Sergeja Trifunovića, koji iz opravdanih razloga nije mogao da prisustvuje obeležavanju Dana humanosti i u lično ime. Rstić  je istakao veliku važnost humanitarnih akcija, osvrnuo se na rad fondacije u prethodnih godinu dana, podsetivši na decu kojoj je Fondacija “Podrži život” pomogla kroz svoj rad I angažovanje  i izrazio zahvalnost u ime dece kojoj je pružena pomoć.  Tom prilikom istakao je potrebu postojanja fondacija u Srbiji, jer su one poslednja nada onim ljudima koje sistem ne prepoznaje i nije u mogućnosti da im pomogne, što usled nedostatka novca u budžetu, što zbog strogih zakonskih normi. Kao i svi predstavnici ostalih organizacija zahvalio se svim ljudima velikog srca koji pronalaze vremena za dobra dela i izrazio nadu da će se i u narednim godinama ovaj dan obeležavati i postati svojevrsna tradicija.

Pin It on Pinterest