Andronik Perinčić  rođen je 27.01.2006. godine u Valjevu.

Sa nepunih devet godina, u slučajnoj igri, zadobio je povredu desnog oka, koja je rezultirala dvostrukom perforacijom dna oka.

Doktori su dijagnostikovali  tešku traumatološku povredu oka, pa je Andronik hitno upućen u Beograd na hiruršku intervenciju.

Andronik je do tada mogao da vidi na desno oko, ali nakon prve operacije doktori su uništili prirodno sočivo, nakon čega je dete izgubilo vid na tom oku.

Nakon prve intervenicje, zakazana je sledeća operacija na kojoj su doktori pokušali da saniraju ablaciju (jezgro očne jabučice, koje se odvajalo od tkiva, usled čega je pretilo sušenje oka, a takođe je bila povređena I rožnjača).

Na trećoj operaciji su doktori pokušali da spasu makulu (žutu mrlju), koja reprodukuje slike na mozak, jer je u toku prethodne operacije laser naprasno prestao da radi.

Lekari su nakon operacije predložili roditeljima da pomoć u lečenju nađu u privatnim klinikama, jer oni tehnički nisu više mogli da izađu u susret.

Tokom 2015. godine Andronik odlazi u “Milos kliniku” na operaciju, nakon koje mu se povratio vid, mogao je da čita veća slova i razlikuje boje, ali posle izvesnog vremena, javili su se ožiljci, koji su na narednoj operaciji eliminisani i ugrađeno mu je silikonsko ulje, koje drži formu oka. Cilj sledeće operacije bio je menjanje silikonskog ulja, nakon koje je ponovo izgubio vid.

Androniku predstoji još jedna operacija u “Miloš klinici”, na kojoj će mu biti urađena abrazija očne rožnjače sa EDTA, kalcifikacija rožnjače i discizija.

Cena ove operacije je 61.750,00 RSD.

Pomozimo Androniku da ponovo progleda.

 

Pin It on Pinterest