U najstarijem zdanju kulture u  Beogradu, podignutom prema projektu arh Antonovića 1896, galeriji „SULUJ“,odigraće se kulturni dogadjaj koji spaja humanitarni i kulturni aktivizam, estetsku senzaciju visokog nivoa i pojedinačni socijalni angazman, one koje daju dela odnosno sredstva sa onima koji čine da se omogući njihova smislena distribucija.

Pofesionalni umetnici su,  na poziv organizatora, obezbedili dela za prodaju iz svojih najnovijih opusa, gradeći sinergiju savremnog likovnog izraza i poetika na raskosnoj postavci od oko 50 eksponata, u disciplinama slikarstva, grafike, skulpture, nakita, fotografije.

Neki od njih su doajeni evropske i srpske scene, drugi su mladi, ali već poznati stručnoj javnosti, nagradjivani na medjunarodnim manifestacijama u Srbiji i inostranstvu. Spaja ih volja da pomognu, ustupajuci vredna dela na prodaju, projektima podrske najmladjima fondacije PODRŽI ŽIIVOT kao i svojoj maticnoj galeriji da prevazidje teskoce u kojima se trenutno nalazi.

Susret ljubitelja umetnosti, humanista i umetnika bice otvoren svecano u utorak 15.XII 2015 u 19h u galeriji „SULUJ“ (Terazije 26, II sprat), a trajaće do 26.XII 2015 u 19h.

Vidimo se!

Preuzmite katalog

 

Pin It on Pinterest