Ivan Filipčev rođen je 15.03.2011. godine, u Novom Sadu.

On je dete iz trojne trudnoće. Dva dana nakon rođenja  jedan od dvojice braće je preminuo, a nakon deset dana Ivan je imao izliv krvi u moždane komore.

Posledica svega toga jeste boravak u inkubatoru i respirator na koji je bio priključen po rođenju. Njegov mozak je tada pretrpeo veliko oštećenje pri čemu je dobio i sepsu. Lečenje od sepse trajalo je četrdesetpet dana, kada je i uklonjena infekcija. Sve to je produžilo rok za neophodnu operaciju mozga što je pogoršalo zdravstveno stanje.

Kada je Ivan napunio tri godine ustanovljeno je da boluje od cerebralne paralize. Tada je krenuo na fizikalne terapije.

Porodica Filipčev je prvi kontakt sa fondacijom “Podrži život” ostvarila krajem 2014. godine, a već početkom 2015. godine Fondacija je pokrenula humanitarnu akciju i prikupila 2.237,00EUR za odlazak u “Renona” centar (Slovačka) na rehabilitaciju (hipoterapija – terapija sa konjima, kineziterapija, terasuit i dr). Terapije su Ivanu uklonile grčeve u mišićima i pomogle da poraste 5cm za dvanaest dana.

U proteklih sedam godina, Ivan je imao sedam operacija (ugradnja VP šanta, dve operacije nogu, fibrotomija, operacija očiju, krajnika i uha.

Sada je Ivanu neophodna neurostimulativno-refleksna stimulacija i kombinovani neurostimulativni tretman u “Specijalističko fizijatrijskoj ordinaciji WS” u Novom Sadu.

Cena ovih tretmana iznosi 1.440.000,00RSD.

Pomozimo Ivanu Filipčevu slanjem SMS poruke (potrebno je uneti proizvoljni karakter) na 5757 (100 dinara) i uplatama na dinarski račun: 205-999-98 i devizni račun 0070800039876 otvoren kod Komercijalne banke.

Pin It on Pinterest