Milica Jevtić rođena je 07.07.2008. godine, u Valjevu.

Prevremeno rođena, u sedmom mesecu trudnoće, ova devojčica osetila je posledice kada je napunila osam meseci života. Videvši da se dete ne oslanja na svoje noge, niti sedi, porodica Jevtić odvodi Milicu kod lekara, koji dijagnoziraju cerebralnu paralizu.

Odmah nakon ustanovljene dijagnoze, dete je upućeno na fizikalnu terapiju u Beograd, međutim boljitak nije bio očigledan.

Nakon treće godine života, roditelji odvode Milicu u Ćupriju na operaciju “Etapna fibrotomija po dr Uljzibatu”. Nakon ove intervencije, dete je moglo da se osloni na noge i mišići desne strane tela više nisu bili toliko zgrčeni.

U junu 2016. godine Milica se ponovo podvrgla operaciji “Etapna fibrotomija po dr Uljzibatu” u Ćupriji.

Da bi ova operacija bila uspešna, a boljitak vidljiv, neophodno je bilo da Milica odlazi na više fizikalnih terapija u Slovačku (klinika “Renona”). Do sada je ukupno bila četiri puta, od kojih je fondacija “Podrži život” finansirala jednu rehabilitaciju po ceni od  2.237,00EUR.

Sada Milici predstoji još jedna serija terapija u “Renona” centru, po ceni od 2.537,00EUR.

Pomozimo Milici Jevtić slanjem SMS poruke (potrebno je uneti proizvoljni karakter) na 5757 (100 dinara) i uplatama na dinarski račun: 205-999-98 i devizni račun 0070800039876 otvoren kod Komercijalne banke.

Pin It on Pinterest