Tokom maja meseca, fondaciji “PORDŽI ŽIVOT“ obratili su se Vojkan i Snežana  Živković, roditelji trinaestogodišnje Sare Živković, učenice sedmog razreda škole za učenike oštećenog vida „Veljko Ramadanović“ u Zemunu.

Sara je je prevremeno rođena i prilikom boravka u inkubatoru oštećen joj je vid zbog prevelike doze kiseonika. Dijagnoza koju su lekari konstatovali je RETINOPATIA PREMANTURI III stepen.

Do 2013. godine Sara je imala šest operacija na klinici „WILIAM BOUMANT ROYAL OAK MICHIGAN“ u Americi, koje su finansirali njeni roditelji o svom trošku, kao i postoperativni tok, svaku kontrolu u Americi, smeštaj i avionske karte.

U septembru 2013. godine Sara je upućena na istu kliniku zbog operacije desnog oka, da bi u aprilu ove godine ponovo otputovala na operaciju, ovoga puta levog oka.

Porodica Živković morala je da izdvoji  18000 američkih dolara za operaciju samo jednog oka, plus bolničke troskove koji su, na sve to, iznosili 9800 američkih dolara.

Do aprila meseca finansijska pomoć  oko kupovine avionskih karata stigla je od Vojske Srbije, čiji pripadnik je bio Sarin otac, kao i predsednika fondacije „PODRŽI ŽIVOT“ Sergeja Trifunovića.

Upravni odbor fondacije „PODRŽI ŽIVOT“ doneo je odluku da se Sari Živković donira 16850 američkih dolara.

Sari predstoje još dve operacije, gde če joj biti ugrađena sočiva, jer su prirodna izvađena prilikom prve operacije, nakon čega se nadamo potpunom oporavku.

Sara je živela u totalnom mraku a posle operacija već može da vidi svetlo, senke i razaznaje boje.

Porodica Živković neizmerno je zahvalna fondaciji „PODRŽI ŽIVOT“.

Pin It on Pinterest