Blizanci Teodor i Ikonija Božić rođeni su 23.12.2013. godine, u Pirotu.

Usled prevremenog rođenja u 31. gestacijskoj nedelji, bili su smešteni u Institutu za neonatologiju u Beogradu, gde provode dva i po meseca.

Zbog zdravstvenih problema, Teodor već sa pet meseci kreće na fizikalnu terapiju zbog kvadriplegije, a Ikonija sa dve i po godine, zbog cerebralne paralize i nemogućnosti kretanja.

Do sada su redovno išli na fizikalne terapije, botulin botoks terapije, a Teodor je takođe posećivao oftalmologa, logopeda i neurologa.

Zbog bolje pokretljivosti, spuštanja peta i ispravljanja stopala, blizanci treba da idu na operaciju Fibrotomija po Ulzibatu, u klinici “Medikus” (Ćuprija)

Fondacija je, usled suficita u svom budžetu uplatila 370.500,00 RSD za ove operacije.

Pozivamo sve roditelje čija deca imaju potrebu za lečenjem da nam se obrate na e-mail: sekretar@podrzizivot.com i da nam dostave molbu, kompletnu lekarsku dokumentaciju deteta i predračun iz ustanove u kojoj je lečenje planirano.

Takođe, pozivamo vas da nastavite da šaljete SMS poruke (100 RSD) na broj 5757 i vršite uplate na dinarski račun: 205-999-98 i devizni račun 0070800039876, otvoren kod Komercijalne banke.

Pin It on Pinterest