Studenti Fakulteta organizacionih nauka su još jednom pokazali humanost na delu. Novoformirana organizacija, “Unija studenata FON-a”, uspela je putem sportske manifestacije da pomogne najmlađima u njihvoj najvažnijoj borbi. Tereni studentskog doma “4. april”, tog vikenda, 2. i 3. aprila bili su rezervisani za “Humanitarni turnir u futsalu i basketu”, a pored velikog broja takmičara, podršku sa tribina pružili su i studenti ovog Fakulteta.

Ni sami organizatori se nisu nadali da će biti popunjeni celokupan kapacitet turnira, ali je na kraju učestvovalo čak 46 ekipa, odnosno 299 igrača. Plaćanjem participacije na ovom turniru, takmičari su uspeli da prikupe 57.500.00 dinara, dok su navijači svojim doprinosom povećali cifru za 5.685.00 dinara, pa je tako “Unija studenata FON-a”, humanitarnoj fondaciji “Podrži život”, donirala ukupno 63.185.00 dinara.

Značaj ovog događaja prepoznali su sponzori, kao i medijski pokrovitelji, pa su tako pobednicima turnira uručene simbolične nagrade. O uspešnosti ovog turnira svedoči i velika zainteresovanost studenata za neku narednu akciju sličnog karaktera, dok nam tridesetočlani organizacioni tim “Unije studenata FON-a” poručuje da će realizacija projekata koji jačaju koncept društvene odogovornosti i pružaju mogućnost kvalitetnog provođenja vremena, uvek biti u sferi njihovog interesovanja.

Fondacija “Podrži život” se ovim putem zahvaljuje “Uniji studenata FON-a” i svim učesnicima turnira, na ideji, realizaciji i doprinosu koji će pomoći našoj deci.

 

Pin It on Pinterest