Grad Zrenjanin, u srcu Banata, decenijama sa ponosom nosi epitet „Grada sportova“. Iz ovog mesta na obalama Begeja ponikle su generacije i generacije vrsnih sportista i sportskih radnika, koji su ime svog grada i države pronosili širom sveta… Istorija košarke, kako domaće tako i evropske, puno duguje Zrenjaninu i okolini. Imajući sve to u vidu, nije nimalo zbunjujuće što će Zrenjanin i ove godine biti domaćin košarkaškim nadama Evrope.

I zato će ponovo u Zrenjaninu od 07-09. aprila ugostiti kadete internacionalnih klubova poput Real Madrida, Barselone, Darušafake, Fenerbahčea, Emporio Armanija, Partizana… Biće to prilika da tri dana uživamo u košarkaškim bravurama budućih zvezda evropskog, pa i svetskog parketa.

Ovde pobede i rezultati neće biti u prvom planu. Mladi košarkaši predstaviće se svim ljubiteljima košarke sportskim i drugarskim duhom najpre, uz želju da se posetioci Kristalne dvorane u Zrenjaninu njima predstave kao ljudi velikog srca. Jer – celokupan prihod od ulaznica na utakmice namenjen je Fondaciji „PODRŽI ŽIVOT“ za lečenje bolesne dece.

 

podrzi-zivot

 

Pin It on Pinterest