Rođen je 04.08.2009. godine u Novom Sadu.

Na samom rođenju mu je dijagnostikovana cerebralna paraliza – kvadripareza.

Dimitrije je u potpunosti nepokretan, bez mogućnosti korišćenja gornjih i donjih ekstremiteta i bez sposobnosti govora. U potpunosti je vezan za invalidska kolica.

Našoj Fondaciji su se Dimitrijevi roditelji obratili sa molbom da im pomognemo u nabavci pomagala „Tobii računara“, koji bi im omogućio da uspostave komunikaciju sa njihovim sinom. „Tobii računar“ je pomagalo koje omogućuje korisniku da pogledom napiše poruku koju njegovo okruženje može da primi i pročita. Uz pomoć ovog uređaja, Dimitriju se omogućuje komunikacija sa njegovim okruženjem, kao i mogućnost boljeg učenja i savlađivanja školskog gradiva, s obzirom na to da je on dobar učenik škole za decu sa posebnim potrebama u Novom Sadu.

Usled suficita u budžetu, Fondacija „Podrži život“ je uplatila iznos od 857.282,40 RSD za nabavku navedenog pomagala za Dimitrija Matića.

Pozivamo sve roditelje čija deca imaju potrebu za lečenjem da nam se obrate preko e-maila: sekretar@podrzizivot.com i dostave nam molbu, kompletnu medicinsku dokumentaciju deteta i predračun iz ustanove u kojoj je lečenje predviđeno.

Takođe Vas pozivamo da šaljete SMS poruke na 5757 (cena poruke je 100,00 RSD) i donirate sredstva na dinarski račun 205-999-98 i devizni račun broj 0070800039876, otvoreni kod Komercijalne banke.

Pin It on Pinterest