Mihajlo Grbić rođen je 19.03.2008. godine u Valjevu.
Do šestog meseca života Mihajlo je rastao kao normalna beba. Kada je trebalo da počne da puzi, roditelji su primetili da je ta pojava izostala. Po dolasku u Beograd, lekari dijagnoziraju cerebralnu paralizu – opštu hipotomiju.

Sa godinu dana, jasno se videlo da Mihajlo zaostaje u razvoju. Sa tri godine, roditeljiteljima saopštavaju da dete nikada neće moći da ostvari napredak u razvoju. Nakon toga pronalaze kliniku u Dizeldorfu (Nemačka), gde Mihajlo kreće na operacije matičnim ćelijama 2010. godine.

Mihajlo je bio na šest operacija matičnim ćelijama i napredak je vidljiv. Pored toga sedam puta je bio u hiperbaričnoj komori, sedam puta na terapijama u Atomskoj banji, dva puta u Banji Igalo i tri puta u rehabilitacionom centru “Renona” u Slovačkoj.

Do sada je Fondacija “Podrži život” donirala 4.474,00 EUR i 276.000,00 RSD za Mihajlovo lečenje.

Mihajlo sada govori čita, može da se osloni na noge i pohađa školsku nastavu.
Trenutno ide na terapije u “Vukov centar” u Novom Sadu, ali s obzirom na to da porodica nije u mogućnosti da Mihajlu i jednom roditelju obezbedi smeštaj, obratili su se Fondaciji za ovu vrstu pomoći.

Fondacija je, usled suficita u svom budžetu uplatila 130.036,00 RSD za potrebe smeštaja.

Pozivamo sve roditelje čija deca imaju potrebu za lečenjem da nam se obrate na e-mail: sekretar@podrzizivot.com i da nam dostave molbu, kompletnu lekarsku dokumentaciju deteta i predračun iz ustanove u kojoj je lečenje planirano.

Takođe, pozivamo vas da nastavite da šaljete SMS poruke (100 RSD) na broj 5757 i vršite uplate na dinarski račun: 205-999-98 i devizni račun 0070800039876, otvoren kod Komercijalne banke.

Pin It on Pinterest