Humanitarni turnir u street basketu 3 na 3 pod nazivom „Budi deo fuzije – podrži život“ odigran je minulog vikenda, od 04. do 06. septembra na Centralnom trgu u Zrenjaninu. Naziv akcije „Budi deo fuzije – podrži život“ inspirisan je procesom fuzije, kojom se spajanjem više malih energija dobija fantastičan efekat.

Ovaj sportski događaj zajedničkim snagama organizovala je kompanija GOMEX u saradnji sa brendovima „Gillette“ i „Head&Shoulders“. Celokupna sredstva prikupljena od prodaje artikala „Gillette“ brijača i šampona „H&S“, kao i kotizacija za učešće na Turniru uplaćena su Fondaciji „Podrži život“, organizaciji koja brine o deci čija bolest zahteva lečenje u inostranstvu. Osnivač ove fondacije je naš proslavljeni glumac Sergej Trifunović. Iznos koji su ekipe uplaćivale za učešće na turniru bio je 4000,00 dinara.

Turnir u street basketu 3 na 3 okupio je 14 ekipa iz Zrenjanina i okoline, a utakmice su se igrale na profesionalnom terenu za basket, ranije korišćenom za Prvenstvo Srbije u ovoj grani košarke. Značajnu pomoć, kao suorganizatori, pružili su Grad Zrenjanin, Sportski savez grada Zrenjanina i Okružni košarkaški savez. Valja istaći podatak da su se sudije na turniru, kao i tehnička lica za zapisničkim stolom odrekli celokupnog iznosa dnevnica i doneli jednoglasnu odluku da taj novac bude uplaćen Fondaciji „Podrži život“.

Utakmice u street basketu naišle su na veliko interesovanje Zrenjaninaca koji su tokom turnira u velikom broju pratili dešavanja na terenu u centru grada. Čak ni loše vreme i relativno niske temperature nisu omele ljubitelje sporta da dođu i uživaju u „bravurama“ basketaša.

Na kraju, u nedelju, 06. septembra, u završnici takmičenja, titulu najboljih poneli su momci iz ekipe „Sveti Đorđe“, dok je drugo mesto pripalo timu „Petago“ a treće „Julcima“. Medalje i prigodne poklone u vidu paketa „Gillette“ i košarkaških lopti uručili su direktor kompanije GOMEX Goran Kovačević, gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i glumac Sergej Trifunović.

Pre zvaničnog završetka turnira, direktor kompanije GOMEX Goran Kovačević i predstavnik brendova „Gillette“ i „Head&Shoulders“ uručili su ček sa prikupljenim sredstvima u iznosu od 300.000 dinara Sergeju Trifunoviću, koji se zahvalio organizatorima i pohvalio ideju o spajanju humanosti i sporta.

Ovaj događaj je još jedan od dokaza visokog stepena društvene odgovornosti kompanije GOMEX, ali i svojevrsna potvrda činjenice koliko je važno da mladi ljudi i deca u Srbiji budu zdravi, odnosno da im se što pre omogući adekvatno lečenje ukoliko je neophodno.

Pin It on Pinterest