Anđelija Stojanović rođena je 21.03.2011. godine, u Kragujevcu.
Komplikacije na rođenju, rezultirale su reanimacijom.

Nakon nedelju dana, lekari su dijagnozirali tešku asiksiju (odsustvo moždanih funkcija).

Nakon četrdesetdevet dana od rođenja, lekari šalju Anđeliju iz Kragujevca u Beograd, zbog učestalih epileptičnih napada. Lekari u Beogradu dijagnoziraju cerebralnu paralizu.

Do svog drugog meseca života, Anđelija je imala tri intervencije (bronhoskopije).

Sa osam meseci ugrađena je stoma, uz pomoć koje se dete i dan danas hrani.

Na drugi rođendan je dobila visoku temperaturu i epi napad, koji je rezultirao komatoznim stanjem koje je trajalo dva i po meseca. Kao posledica toga nastao je hidrocefalus.

Kada je napunila dve i po godine, operisala je hidocefalus i lekari su joj ugradili šant, koji joj je pomagao da izbaci suvišni likvor iz glave.

Anđelija ima problem i sa levim kukom, koji je 2015. godine iskočio iz ležišta, pa je urađena operacija kuka, gde je vraćen u prvobitno stanje, ali je kuk ponovo iskočio. Takođe je izgubila vid.

Trenutno je najveći problem sa kojim se bori disanje i jedino joj pomažu aspiracioni kateteri, koje mora da menja, ponekad i dvadeset puta na dan.

Porodica Stojanović potrošila je sva sredstva koja bi obezbedila kupovinu aspiracionih katetera i obratila se fondaciji “Podrži život” za pomoć pri kupovini istih. Fondacija “Podrži život” je u maju mesecu pokrenula humanitarnu akciju za Anđeliju i prikupila 10.000,00 RSD od kojih su kupljeni aspiracioni kateteri.

S obzirom na to da je Anđelijino zdravstveno stanje veoma loše, roditelji nisu u mogućnosti da o njoj samostalno brinu i potrebna im je stručna pomoć “Medicinske nege KG”, koja obuhvata jutarnju toaletu, presvlačenje, hranjenje putem pege, aspiracija sondom višekratno (do dvadeset puta dnevno), inhalacija fiziološkim rastvorima višekratno, inhalacija rastvorom “Atroventa”, vođenje procesne dnevne dokumentacije i merenje oksigenacije krvi i pulsa.

Potreban iznos za šestomesečni tretman je 327.600,00 RSD.

Pomozimo Anđeliji da dobije adekvatnu negu!

 

Pin It on Pinterest