Darja Antović rođena je 25.07.2008. godine, u Kosovskoj Mitrovici.

Darja je prevremeno  rođena beba, početkom osmog meseca trudnoće.

Po rođenju, lekari su zaključili da svoje prve dane mora da provede u inkubatoru i odmah je poslali u  bolnicu u Kragujevcu.

Nakon dvadesetjednog dana provedenog u inkubatoru, lekari su uputili Dariju u Bukovičku banju, na kineziterapiju, zbog hipotomije mišića.

Kada je Darja napunila osamnaest meseci, roditelji je odvode u “Specijalnu bolnicu za cerebralnu paralizu i razvojnu neurologiju” u Beogradu,  gde su joj lekari dijagnozirali cerebralnu paralizu G80 i kvadriparezu (spazam svih ekstremiteta).

Nedugo zatim, dete doživljava epi napade, koji joj pogoršavaju stanje.

Sa pet godina, roditelji je  odvode na prvu intervenciju – Fibrotomija po Ulizibatu- koja je urađena u klinici “Medikus” u Ćupriji. Nakon ove intervencije Darija je mogla da spusti celo stopalo na pod, rotira kolena, raširi kukove i prste na jednoj ruci.

Sa sedam godina odlazi na isti tretman, nakon kog je boljitak bio manje vidljiv.

Kako bi pospešili zdravstveni boljitak, Darju očekuje tretman u rehabilitacionom centru “Renona” u Slovačkoj.  Roditelji i lekari očekuju da se nakon ovih tretmana Darji poboljša koordinacija pokreta, elastičinost mišića.

Porodica Antović  trenutno nije u mogućnosti da plati ovak tretman, koji košta 3.089,80 EUR.

Pomozimo Darji Antović slanjem SMS poruke (potrebno je uneti proizvoljni karakter) na 5757 (100 dinara) i uplatama na dinarski račun: 205-999-98 i devizni račun 0070800039876 otvoren kod Komercijalne banke.

 

Pin It on Pinterest