Lola Medenica rođena je 28.12.2012. godine, u Beogradu.
Ona je prevremeno rođena beba, bliznakinja, u 28. nedelji trudnoće. Ovo je rezultiralo oštećenjem centralnog nervnog sistema, koje za posledicu ima usporen psihomotorni razvoj.

U prvoj godini života javljaju se epileptični napadi, infantilni spazmi i Vestov sindrom, koji se danas kontroliše uz pomoć lekova.
Loli je dijagnostikovana cerebralna paraliza i zaostalost u intelektualnom razvoju i govoru. Nije sposobna da hoda i nema razvijenu moć govora.

Do sada je primala botox injekcije i bila podvrgnuta selektivnoj dorzalnoj rizotomiji.

Preko Fondacije “Podrži život”, prikupljaju se sredstva za njene fizikalne terapije u “Vukov centru” u Novom Sadu, a pored uspostavljanja boljih psiho – motornih sposobnosti, Lolin veliki problem je što ne može da govori i uspostavlja socijalnu komunikaciju sa ljudima u njenom okruženju. Stoga, ona bi morala da krene na logopedski tretman u Logopedskom kabinetu “Logopolis” u Beogradu, u kom bi, primenom savremenih metoda, kod nje mogao da se razvije njen komunikacioni ciklus i da joj se razviju verbalni potencijali. Cena tretmana od 42 ciklusa iznosi 126.000,00 RSD.

Pomozimo Loli Medenici slanjem SMS poruke (potrebno je uneti proizvoljni karakter) na 5757 (100 dinara) i uplatama na dinarski račun: 205-999-98 i devizni račun 0070800039876 otvoren kod Komercijalne banke.

Pin It on Pinterest