U maju mesecu Srbiju su zadesile do sada nezapamćene poplave, posle kojih je ukupna materijalna šteta bila oko 340 miliona dinara.

Predškolska ustanova „Ub“, u kojoj boravi 420 dece, jedna je od mnogobrojnih institucija koje su bile oštećene.

Tokom poplava  nivo vode u zgradama je bio oko 50cm visine i voda se zadržala tri dana. Uništeno je prizemlje obe zgrade: stara zgrada površine 1.113m² i nova zgrada površine 316m². U šteti su stradali svi podovi, zidovi, celokupan nameštaj, igračke, oprema u devet soba za boravak dece sa pripadajućim kupatilima, kuhinja i trpezarija sa pripadajućim pomoćnim prostorijama, vešernica, kancelarija za vaspitače, kancelarija psihologa, trijaža, deo arhive, magacin i sve ostale pomoćne prostorije, kupatila, holovi i hodnici. Dvorište vrtića je takođe bilo pod vodom, kao i sve sprave za igru dece.

Uz pomoć Opštine i drugih humanitarnih nevladinih organizacija Predškolska ustanova “Ub” uspela je da obezbedi građevinski material i deo opreme neophodne za boravak dece u vrtiću. Ono što im je bilo najneophodnije kako bi počeli sa radom, bili su posteljina, frotiri i tepisi i za tu pomoć obratili su se fondaciji “PODRŽI ŽIVOT”.’

Posle sednice Upravnog odbora fondacije “PODRŽI ŽIVOT” izglasana je odluka da se Predškolskoj ustanovi “Ub” uruči donacija u robi i to: 144 kompleta posteljina i 9 itisona.

Predsednik naše fondacije Sergej Trifunović i upravitelj fondacije Radoica Rstić posetili su Predškolsku ustanovu “Ub” i lično uručili donaciju.

Mališani sada ponovo mogu da uzivaju u svom bezbrižnom detinjstvu.

Predškolska ustanova „Ub“

Pin It on Pinterest