Program letnje humanitarne „Trke za život“, koja će se održati u subotu, 11. avgusta, naPoljicama u dve discipline: porodična i extreme za muškarce i žene, predstavljen je na konferenciji za novinare, u hotelu Bistrica (Jahorina).

“Tim koji pobeđuje, ne menjamo.Tako smo našu humanitarnu akciju nastavili u okviru letnje sezone i sa Fondacijom “Podrži život” organizujеmo humanitarnu “Trku za život” na Jahorini. Ovo je prva letnja trka ove vrste na Jahorini i predstavlja vrhunsku zabavu i sjajan izazov za porodice, rekreativce, ali i za iskusne takmičare”, rekla je Iva Ivkić izvršni direktor za IT, prodaju i marketing Olimpijskog centra.

Svi zainteresovani će biti u prilici da se uključe u humanitarni deo aktivnosti, zabave se ali i da testiraju svoje mogućnosti na takmičarskimstazama: Porodičnatrka udužini 500 m koncentrisana je oko vrtića na Poljicama, sa simboličnihpet prepreka i upotrebom tjubinga, ali i na takmičarskoj staziextreme trke čija je dužina 5 km.Ovatrasa semože videti na sajtu i društvenim mrežama OC Jahorina. Staza je“extreme”zbog 15 prepreka koje su spremljene samo za najjače trkače. Na svakojod lokacija sa preprekama će biti volonteri, koji će beležiti takmičare koji uspeju da prevaziđu prepreke.

Katarina Danojlić, predstavnik humanitarne fondacije “Podrži život” pozdravila je sve prisutne, zahvalila se napodršci i izrazila zadovoljstvo zbog organizacije još jedne humanitarne akcije na Jahorini, “Kotizacija za obe trke je po20 KM, a svaprikupljenasredstva, naravno, idu u dobrotvorne svrhe. Svi takmičari će dobiti startni paket sa zanimljivim sadržajem,a svi koji završe trke će dobiti medalje u znak zahvalnosti i kao lepu uspomenu. Za prva tri mesta u svakoj katergoriji – deca, žene i muskarci pripremljene su vredne nagrade”, dodala je ona.

Fondacija ”Podržiživot” trenutno vodi osam humanitarnih akcija, za decu:

  • Anđelu Jovanović, za lečenje tumora na mozgu hemoterapijama – 84.000 EUR;
  • Petra Petrović, lečenja tumora n anadbubrežnoj žlijezdi, bešici, materici i debelom crijevu transplantacijom koštanesrži – procenjeno je da je potrebno 250.000.000 do 300.000.000 EUR;
  • Filip Rikić, za lečenje tumora na mozgu hemoterapijama 210.000 EUR;
  • Petra Zarbool, za rehabilitaciju od cerebralneparalize – 3.629 EUR;
  • Sloboda Ćuković, za terapijske tretmanecerebralne paralize–2.516 EUR;
  • Mihajlo Grbić, za terapijske tretmanecerebralne paralize – 1.525 EUR;
  • Martin Poša za lečenje tumora na mozgu, hidrocefalusa, hipertenzije, te banjskoliječenje i rehabilitaciju cerebralne paralize – 1.214 EUR;
  • Andrija Janković, za transplantaciju matičnihćelija, lečenje cerebralne paralize – 8.324 EUR.

Ratomir Antonović izFondacije ”Podržiživot” potvrdio je novinarima da su uveliko u toku aktivnosti kojim će se delovanje Fondacije proširiti na teritoriju Bosne i Hercegovine.

Svoje mesto na humanitarnoj trci možete rezervisati već sad na www.oc-jahorina.com, kao i na platou Poljice ili u hotelu “Bistrica”, dok će se od 10.7. prijave i  uplate vršiti i u hotelu „Termag“ i u aparthotelu „Vučko“.Svi koji žele da podrže akciju a nisu u mogućnosti da se takmiče, mogu to učiniti kupovinom bandane posebno dizajnirane za “Trku za život” na istim lokacijama.

Nakon završetka trke istog dana od 22 časa u hotelu Bistrica će biti organizovana dobrotvorna DJ žurka na koju su svi pozvani.

Pin It on Pinterest