Kod živahnog i nasmejanog dvogodišnjeg dečaka Lazara Majstorovića, roditelji su početkom godine primetili čudno ponašanje. Više nije bio razigran i vedar, već nervozan i tih.

U martu mesecu 2015. godine Lazar je u rodnom gradu Čačku izgubio svest, nakon čega su lekari naredili da ga hitno dovedu na Institut za majku i dete u Beogradu. Nakon skenera glave ustanovljen je tumor na malom mozgu. Sutradan je Lazar prebačen u Urgentni centar u Beogradu, gde mu je urađena prva operacija, tačnije ugrađen je šant koji mu je obezbedio normalan pritisak na mozak. Nakon nedelju dana lekari na Kliničkom centru su uspešno odstranili tumor na malom mozgu. Histopatološkim nalazom utvrđeno je da se radi o malignom tumoru, meduloblastonu IV stepena. Lekari su tada konstatovali da agresivnom hemoterapijom može doći do potpunog izlečenja.

Roditelji su potom krenuli u potragu za klinikom koja Lazaru može obezbediti najbolji mogući tretman. Pronašli su kliniku „Gustave Roussy“ u Parizu (Francuska), koja ovu bolest veoma uspešno leči. Ustanovili su da je Lazaru potrebno dvanaest hemoterapija, tokom šest meseci. Cena ukupnog tretmana iznosila je 183.734,20 evra.

Roditelji su se tada obratili fondaciji „Podrži Život“ koja pokrenula humanitarnu akciju za Lazara Majstorovića. Od aprila do jula meseca, fondacija je organizovala razne humanitarne akcije (izložbe, žurke, sportske turnire…) u cilju prikupljanja novca. Zajedničkim snagama porodica Majstorović i fondacija „Podrži Život“ prikupili su 183.734,20 evra i novac uplatili klinici. Do sada je Lazar Majstorović primio šest hemoterapija, ostalo je još šest do kraja tretmana. Dečak se već sada oseća mnogo bolje, a mi verujemo da će ovu opaku bolest sa lakoćom pobediti.

Zahvaljujemo se svima koji su slali SMS poruke na 5757, uplaćivali novac na račun fondacije i na bilo koji način učestvovali u humanitarnim akcijama, jer ovo je pravi primer da vaše malo nekome znači mnogo.

Pin It on Pinterest